top of page

Nascuta la Cluj, la 4 august 1935, fiica lui Ilariu si Rozalia Serban.

 

1940 – Se refugiaza cu parintii la Turda, unde urmeaza scoala primara si liceul.

 

1953-1959 – Studenta a Institutului de Arte Plastice “Ion Andreescu” din Cluj, sectia Arta Decorativa, avandu- i ca profesori pe Jozsef Kadar, Petre Abrudan, si Iosiv Bene.

 

1958 - Bursa “Ion Andreescu” si participarea la prima expozitie studenteasca in salile Palatului Culturii din Cluj.

 

1959 – Absolva facultatea si este repartizata la Uzinele textile “Teba” din Arad, la sectia de creatie in cadrul careia executa proiecte de imprimeuri si grafica publicitara.

 

1960 – Expune lucrari de pictura si acuarela in cadrul expozitiilor UAP din Arad si Timisoara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biografie

1968 – Se stabileste la Bucuresti, continuand activitatea de creatie de imprimeuri la Centrul de Estetica a Produselor Industriei Usoare (CEPIU), apoi la Institutul de Cercetari Textile. In paralel, lucreaza in atelierul propriu si expune (in special acuarele) la Galeriile Fondului Plastic.

 

1970 - Devine membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania, filiala Bucuresti. Incepand cu aceasta data, participa cu lucrari de arta decorativa si grafica la majoritatea expozitiilor colective organizate de UAP in tara si strainatate.

 

1975 - Membra in comisia de avizare a proiectelor de imprimeuri si tesaturi din centralele Ministerului Industriei Usoare.

 

1990 – Se retrage din activitatea de creatie industriala, renuntand la servici, si isi pregateste viitoarele expozitii personale si de grup ale UAP.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page